به گزارش مرکز خبر حوزه، در جمع زائران حرم مطهر حضرت معصومه در قم، با اشاره به اهمیت و جایگاه عبادت، گفت: عبادت خالصانه و از روی لذت، انسان را به عرش می برد و موجب می شود نهایت کام روایی را از زندگی و انسان بودن خود، داشته باشد.
وی افزود: بزرگان ادبا و فیلسوفان اسلامی و ایران در قرن های گذشته همواره، زیباترین معانی و عبارات را در اشعار خود در خصوص ویژگی های عبادت از جمله رکوع و سجود به زبان پارسی سروده اند چرا که بزرگان و علما با تاسی از ائمه اطهار(ع) عبادت را با تمام شیرینی و لذت آن درک کرده اند و با آن پرواز می کردند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان این که عبادت خدایی که قادر به رویت آن نیستیم، شیرین ترین نوع عبادت است، خاطرنشان کرد: وقتی در مقابل خدایی که انسان قادر به درک عینی آن نیست صورت می گیرد بالاترین معرفت را به بنده می دهد و عمیق ترین و خالصانه ترین نوع عبادت نیز محسوب می گردد.
وی گفت: مهم ترین سوالی که در این رابطه مطرح می شود آن است که چگونه می توان به درک زیبایی های عبادت رسید؛ سوالی که برای پاسخ گفتن به آن نیازمند لوازمی است که از آن جمله می توان به ابهام در ایمان اشاره کرد.
این استاد حوزه افزود: در این رابطه ابهام آلود، انسان همواره با نتایج معنوی و سعادت است که به تکاپو می افتد و برای رسیدن به کمال و سعادت کوشش می کند؛ این تلاش بسیار ارزشمند است زیرا انسان با هر درجه ای از فهم و تقوا و کمالات که باشد به دلیل اینکه مساله های بسیاری برای قرب به خدا در پیش روی دارد هیچ گاه به خود مغرور نمی شود و رابطه خوب خود را با خالق ادامه می دهد.
وی جلوه محبت را از دیگر راه های کشف زیبایی عبادات ذکر کرد و گفت: محبت به خدا و اولیائش همواره زیبایی عبادت را در دل مومنان جلوه گر می سازد این استاد حوزه ادامه داد: علاقه قلبی به خدا با عبادت، روز به روز بیشتر می شود و دیگر رابطه انسان خدا به رابطه ای عاشقانه تبدیل می شود و آدمی سرگشته و حیران خدا خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان اظهارداشت: روزی مردم یمن برای زیارت پیامبر(ص) خدمت ایشان رسیدند و از حضرت سوال پرسیدند که پس از پایان عمر ایشان از چه کسی باید تبعیت کنیم که پیامبر(ص) در این لحظه به ذکر صفات و فضایل جانشین خویش پرداختند ولی این افراد به دنبال مصداق عینی فرمایشات حضرت بودند؛ در این هنگام پیامبر(ص) با اشاره به صف اصحاب به یمنی ها گفت که از میان این جمع عبور کنید وصی و جانشین مرا در بین این جمع به طوری که قلب شما متمایل به او شد، خواهید شناخت.
مسئول اتاق فکر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها افزود: پس از اینکه یمنی ها در صف به حرکت در آمدند ناگهان در مقابل امام علی(ع) ایستادند و نام ایشان را پرسیدند و به پیامبر(ص) عرض کردند زمانی که چهره ایشان را مشاهده کردیم و از نزدیک در کنار ایشان قرار گرفتیم، قلب ما حرارتی خاص پیدا کرد که هر لحظه بر این حرارت افزوده می شود که این حرارت همان حرارت محبت امام به مردم است.
سخنران این مراسم با اشاره به این مطلب که برای دیدن زیبایی های الهی باید به نفس فرصت تکامل بدهیم عنوان کرد: باید به نفس خود فرصت بدهیم تا با گذشتن از زیبایی های مادی، زیبایی های معنوی و الهی را ببیند که در این صورت به هیچ زیبایی دیگر وابسته و دل بسته نخواهد شد.